Utan gluten
Kryddstekt lax med zucchini
potatispuré och citronNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
25 g
Salt
2 krm
Citron (citronskal)
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
50 g
Laxfilé
2 st
Senap och dill
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 654 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skölj citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet.
Strimla rödlök och skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Vid servering blanda ner babyspenat och pressad citronsaft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
Krydda laxfilé med senap- och dill, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och sparat citronskal, vispa till en puré. Smaka av med lite salt.
Servera stekt lax med potatispuré, stekta grönsaker och citronklyfta.
Smaklig måltid!