Kryddstekt lax med zucchini, potatispuré och citron
Utan gluten

Kryddstekt lax med zucchini

potatispuré och citron
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
2 krm
Citron (citronskal)
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
50 g
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Senap och dill
1 påse
(Senap)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
654 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skölj citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. 
 Strimla rödlök och skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Vid servering blanda ner babyspenat och pressad citronsaft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
Krydda laxfilé med senap- och dill, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och sparat citronskal, vispa till en puré. Smaka av med lite salt.
Servera stekt lax med potatispuré, stekta grönsaker och citronklyfta.
Smaklig måltid!