Nudelsoppa med five spice-stekt lax och pak choy
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Nudelsoppa

med five spice-stekt lax och pak choy
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Salladslök
1 knippe
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Olja
1 tsk
Vatten
7 dl
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Fisksås
1 förp
(Fisk)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Five spice
½ förp
Olja
1 tsk
Risnudlar
90 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
550 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 6.
 Skiva salladslök. Skala och hacka ingefära och vitlök. Grovstrimla pak choy. 
 Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och hälften av salladslöken ca 2 min, utan att det får färg. Tillsätt vatten, japansk soja och fisksås. Koka upp och sjud ca 10 min. 
 Skär laxfilé i kuber och krydda med salt och five spice. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn fisken runt om ca 2 min, tills den fått färg.
Lägg ner fisken, resten av salladslöken och pak choy i buljongen. Koka upp och dra från värmen.
 Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
Servera risnudlar med buljong och five spice-stekt lax.
Smaklig måltid!