Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Nudelsoppa
med five spice-stekt lax och pak choyNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Salladslök
1 knippe
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Olja
1 tsk
Vatten
7 dl
Japansk soja
1 förp
Fisksås
1 förp
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Five spice
½ förp
Olja
1 tsk
Risnudlar
90 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 550 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 6.
Skiva salladslök. Skala och hacka ingefära och vitlök. Grovstrimla pak choy.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och hälften av salladslöken ca 2 min, utan att det får färg. Tillsätt vatten, japansk soja och fisksås. Koka upp och sjud ca 10 min.
Skär laxfilé i kuber och krydda med salt och five spice. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn fisken runt om ca 2 min, tills den fått färg.
Lägg ner fisken, resten av salladslöken och pak choy i buljongen. Koka upp och dra från värmen.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
Servera risnudlar med buljong och five spice-stekt lax.
Smaklig måltid!