Utan gluten
Pestobakad lax
med tomatrisotto och ruccolasalladNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Pesto
1 förp
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 förp
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 851 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat.
Lägg lax i en smord ugnsform. Krydda fisken med salt och bred på pesto. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, tomat och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpurè och blanda runt. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pestobakad lax med tomatrisotto och ruccola.
Smaklig måltid!