Pestobakad lax med tomatrisotto och ruccolasallad
Utan gluten

Pestobakad lax

med tomatrisotto och ruccolasallad
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Pesto
1 förp
(Ägg)
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 förp
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
851 kcal
Fett:
43 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat.
 Lägg lax i en smord ugnsform. Krydda fisken med salt och bred på pesto. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, tomat och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpurè och blanda runt. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pestobakad lax med tomatrisotto och ruccola.
Smaklig måltid!