Ugnsbakad laxfilé med citron- och tryffelsås
spetskål och svampNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
2 tsk
Vetemjöl
2 tsk
Citron
½ st
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tryffelolja
1 förp
Champinjoner
100 g
Spetskål
200 g
Smör
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 41 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 160°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjoner och skär spetskål i grova bitar. Finhacka schalottenlök.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Smält smör i en liten kastrull och fräs lök ca 1 min. Blanda ner vetemjöl. Pressa ner saft från ½ citron och vispa ner vatten, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av såsen med tryffelolja.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs champinjoner ca 2 min. Tillsätt spetskål och fräs allt ytterligare 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad laxfilé med potatis, citron- och tryffelsås, fräst svamp och spetskål.
Smaklig måltid!