Ugnsbakad laxfilé med citron- och tryffelsås, spetskål och svamp

Ugnsbakad laxfilé med citron- och tryffelsås

spetskål och svamp
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Citron
½ st
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Tryffelolja
1 förp
Champinjoner
100 g
Spetskål
200 g
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
690 kcal
Fett:
41 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 160°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Halvera champinjoner och skär spetskål i grova bitar. Finhacka schalottenlök.
 Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
 Smält smör i en liten kastrull och fräs lök ca 1 min. Blanda ner vetemjöl. Pressa ner saft från ½ citron och vispa ner vatten, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av såsen med tryffelolja.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs champinjoner ca 2 min. Tillsätt spetskål och fräs allt ytterligare 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad laxfilé med potatis, citron- och tryffelsås, fräst svamp och spetskål.
Smaklig måltid!