Ugnsbakad lax med rostade grönsaker, potatis och caesardressing
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker

potatis och caesardressing
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Olja
Svartpeppar
Röd paprika
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Persillade
1 påse
(Svaveldioxid)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
1 krm
Citrus mix
1 påse
(Svaveldioxid)
Romansallad
½ st
Caesardressing
1 förp
(Mjölk, Fisk, Svaveldioxid, Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
581 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda gärna caesardressingen med potatisen, grönsakerna och romansallad, direkt på plåten.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
 Skär röd paprika och zucchini i mindre bitar. Lägg allt i en bunke och blanda med olja, persillade, salt och lite nymald svartpeppar.
Ta ut plåten med potatisen och fördela grönsaker över. Lägg på laxfilérna och krydda fisken med salt och citrus mix. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga allt ytterligare ca 10 min, tills fisken är klar.  
Dela romansallad i mindre bitar. Servera ugnsbakad lax med grönsaker, potatis, romansallad och caesardressing (se tips!).
Smaklig måltid!