Kalorismart
Utan gluten
Stekt koljafilè med ugnsbakade rödbetor
potatismos och brynt kryddsmörNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Selleri·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
½ msk
Salt
Rödbeta
1 st
Rotselleri
300 g
Bladpersilja
20 g
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Olja
1 tsk
Smör
2 msk
Persillade
½ påse
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 540 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär rotselleri i tärningar. Skala och dela rödbeta i klyftor. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja, salt och lite nymald svartpeppar. Ugnsbaka rotfrukterna ca 20 min, eller tills de är gyllene och mjuka. Finhacka bladpersilja och blanda med rotfrukterna vid servering.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Skär citron i klyftor.
Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min på ena sidan. Tillsätt smöret och ös det över fisken med en matsked medan den steks. Stek fisken ytterligare ca 2 min tills den är klar. Låt persilladen steka med under den sista minuten.
Servera koljafilé med brynt kryddsmör, ugnsbakade rotfrukter, potatismos och citronklyfta.
Smaklig måltid!
