Kålmaja med kokt potatis och saltgurka

Kålmaja

med kokt potatis, och saltgurka
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Småpotatis
400 g
Saltgurka
½ förp
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Strimlad vitkål
150 g
Flytande honung
1 förp
Blandfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Oxbuljong
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
615 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Strimla gul lök. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek lök och strimlad vitkål ca 3 min. Tillsätt flytande honung. Stek ytterligare ca 2 min, eller tills kålen börjar bli mjuk. Lägg över på en tallrik, men spara stekpannan till steg 3.
Tillsätt lite extra smör till den använda stekpannan. Fräs blandfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, oxbuljong, vispgrädde, kinesisk soja och den stekta kålen. Låt allt sjuda ca 5 min. 
Klyfta saltgurka på längden. Servera till kålmaja och kokt potatis.
Smaklig måltid!