Mezze maniche med krämig kyckling- och basilikasås

Mezze maniche med krämig kyckling- och basilikasås

zucchini och ruccola
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Kycklingfilé strimlad
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Pesto genovese
1 förp
(Ägg)
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Tärna zucchini och finacka vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min, krydda med salt. Tillsätt vitlök och zucchini, fräs allt ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten och vispgrädde. koka ihop ca 1 min. Blanda ner pesto och smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda ihop med kycklingsåsen. Smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig kycklingpasta toppad med ruccola.
Smaklig måltid!