Mezze maniche med krämig kyckling- och basilikasås
zucchini och ruccolaNytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Kycklingfilé strimlad
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Pesto genovese
1 förp
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Tärna zucchini och finacka vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min, krydda med salt. Tillsätt vitlök och zucchini, fräs allt ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten och vispgrädde. koka ihop ca 1 min. Blanda ner pesto och smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda ihop med kycklingsåsen. Smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig kycklingpasta toppad med ruccola.
Smaklig måltid!