Spansk paprikasoppa
med räkor, aioli och surdegsbrödNytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Rökt paprikapulver
1 förp
Salt
½ tsk
Ajvar relish
1 förp
Vatten
3 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Räkor (300g)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Aioli
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 40 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tillaga surdegspavé enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Skär röd paprika i mindre bitar. Grovhacka gul lök och finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt ca 2 min. Blanda ner rökt paprikapulver, salt, ajvar relish, vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt koka ca 10 min, eller tills paprikan är mjuk.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av räkor och grovhacka bladpersilja. Häll upp paprikasoppa i tallrikar och toppa med räkor, persilja och en klick aioli. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!