Kolja Grenoble med kapris, rödbetor och potatis
Laktosfri
Utan gluten

Kolja Grenoble med kapris,

rödbetor och potatis
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Småpotatis
400 g
Citron
1 st
Kapris
1 burk
Kokt rödbeta (250g)
1 förp
Smör
30 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av kapris. Skär kokta rödbetor i mindre bitar. Lägg smör i en kastrull och hetta upp tills smöret börjar få en gyllene färg, vispa hela tiden. Blanda ner rödbetor, kapris, salt och nymald svartpeppar. Grovhacka kruspersilja och blanda ner i rödbetorna precis innan servering.
Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar och fått fin färg.
Klyfta citron. Servera nystekt kolja med potatis, citronklyfta och rödbets- och kaprisblandning.
Smaklig måltid!