Laktosfri
Utan gluten
Kolja Grenoble med kapris,
rödbetor och potatisNytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Småpotatis
400 g
Citron
1 st
Kapris
1 burk
Kokt rödbeta (250g)
1 förp
Smör
30 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av kapris. Skär kokta rödbetor i mindre bitar. Lägg smör i en kastrull och hetta upp tills smöret börjar få en gyllene färg, vispa hela tiden. Blanda ner rödbetor, kapris, salt och nymald svartpeppar. Grovhacka kruspersilja och blanda ner i rödbetorna precis innan servering.
Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar och fått fin färg.
Klyfta citron. Servera nystekt kolja med potatis, citronklyfta och rödbets- och kaprisblandning.
Smaklig måltid!