Bowl med varmrökt lax, asiatisk rödkålssallad, lime och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Bowl med varmrökt lax

asiatisk rödkålssallad, lime och sesamfrön
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Jasminris
135 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Strimlad rödkål
100 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
½ förp
Salt
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Lime
½ st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Curry- och mangodressing
1 förp
(Ägg, Senap)
Snackgurka
1 st
Böngroddar
½ förp
Morotsjulienne
100 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
904 kcal
Fett:
51 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop vitvinsvinäger och socker i en skål. Blanda ner i det kokta riset och smaka av med lite salt. 
 Blanda strimlad rödkål med hackad ingefära, vitlök och chili i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Skär snackgurka i mindre bitar. Skölj böngroddar.
 Bryt varmrökt lax i mindre bitar. Klyfta lime. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan, tills de är gyllenbruna.
Lägg ris i 2 djupa skålar. Fördela asiatisk rödkålssallad, gurka, morotsjulienne, böngroddar och varmrökt lax. Toppa med sesamfrön och limeklyfta. Servera med curry- och mangodressing.
Smaklig måltid!