Laktosfri
Utan gluten
Bowl med varmrökt lax
asiatisk rödkålssallad, lime och sesamfrönNytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Strimlad rödkål
100 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
½ förp
Salt
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
Lime
½ st
Sesamfrön
1 förp
Curry- och mangodressing
1 förp
Snackgurka
1 st
Böngroddar
½ förp
Morotsjulienne
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 904 kcal
- Fett:
- 51 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop vitvinsvinäger och socker i en skål. Blanda ner i det kokta riset och smaka av med lite salt.
Blanda strimlad rödkål med hackad ingefära, vitlök och chili i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär snackgurka i mindre bitar. Skölj böngroddar.
Bryt varmrökt lax i mindre bitar. Klyfta lime. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan, tills de är gyllenbruna.
Lägg ris i 2 djupa skålar. Fördela asiatisk rödkålssallad, gurka, morotsjulienne, böngroddar och varmrökt lax. Toppa med sesamfrön och limeklyfta. Servera med curry- och mangodressing.
Smaklig måltid!