Laktosfri
Linguine di tacchino - kalkonfärspasta
med zucchini, vitlök och parmesanNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
Linguine
200 g
Zucchini
1 st
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Chili flakes
½ förp
Riven parmesan
25 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 666 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
Tärna zucchini. Stek kalkonfärs i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, torkad timjan och salt. Stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, chili flakes och tärnad zucchini. Låt sjuda ytterligare ca 6 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Blanda nykokt linguine med kalkonfärssås. Servera toppad med riven parmesanost och ruccola.
Smaklig måltid!