Färdigpanerad kummel med ponzumarinerad gurka, kålsallad och chilimajonnäs
Laktosfri

Färdigpanerad kummel med ponzumarinerad gurka

kålsallad och chilimajonnäs
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Panerad kummel
300 g
(Fisk)
Gurka
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Strimlad vitkål
1 förp
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
802 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
96 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg panerad kummel på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills den är krispig och fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skiva gurka och lägg i en bunke. Blanda ner ponzu och sesamfrön.
 Lägg strimlad vitkål i en bunke och blanda ner socker, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Mjukgör gärna kålen genom att krama det med händerna.
Servera panerad kummel med ponzumarinerad gurka, kålsallad, chilimajonnäs och basmatiris.
Smaklig måltid!