Laktosfri
Färdigpanerad kummel med ponzumarinerad gurka
kålsallad och chilimajonnäsNytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Panerad kummel
300 g
Gurka
1 st
Sesamfrön
1 förp
Ponzu
1 förp
Strimlad vitkål
1 förp
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 802 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 96 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg panerad kummel på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills den är krispig och fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gurka och lägg i en bunke. Blanda ner ponzu och sesamfrön.
Lägg strimlad vitkål i en bunke och blanda ner socker, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Mjukgör gärna kålen genom att krama det med händerna.
Servera panerad kummel med ponzumarinerad gurka, kålsallad, chilimajonnäs och basmatiris.
Smaklig måltid!