Linguine med krämig bacon- och saffransås
färsk basilika och chiliNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Linguine
200 g
Basilika
20 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Saffran
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 718 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka linguine enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Grovhacka gul lök. Skär röd chili i tunna skivor, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka gärna på den och använd efter egen smak. Halvera cocktailtomater.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs bacon ca 2 min. Tillsätt lök, röd chili och pressad vitlök. Fräs allt ytterligare 1 min. Blanda ner tomatpuré, cocktailtomater, saffran, vatten, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt allt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med bacon- och saffransåsen. Servera toppad med färsk basilika.
Smaklig måltid!