Snabb pasta och köttfärssås med färska tomater och basilika
Laktosfri

Snabb pasta och köttfärssås

med färska tomater och basilika
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Olivolja
Blandfärs
250 g
Svartpeppar
Tomat
3 st
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Basilika
20 g
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
706 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek blandfärs ca 2 min. Tärna tomat under tiden.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen
 Tillsätt tomat, pressad vitlök, örtmix och tomatpuré till färsen. Stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Koka ca 10 min tills pastan är klar.
Riv parmesanost. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Rör ner riven parmesanost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Strimla basilika och strö över pastan. Servera direkt!
Smaklig måltid!