Chiligryta med chorizofärs
kidneybönor, paprika och surdegsbrödNytt recept
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Kidneybönor
1 förp
Olja
Chorizofärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Paprikapulver
1 förp
Spiskummin
1 förp
Rökt paprikapulver
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 697 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta gul lök. Skär röd paprika i mindre bitar. Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs gul lök, chorizofärs och pressad vitlök ca 5 min. Rör ner paprika.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kidneybönor, vatten, paprikapulver, spiskummin, rökt paprikapulver och kycklingbuljong. Koka upp och sjud till servering, ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Servera chiligryta med en klick matyoghurt och surdegspavé.
Smaklig måltid!