Vilt
1,0 kg CO2e
Vildsvinskebab i tortillabröd
med jalapeñotzatziki, syrat rödkål och tomat- och persiljesalladNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Strimlad rödkål
100 g
Salt
2 krm
Socker
2 tsk
Vitvinsvinäger
1½ msk
Olivolja
1 tsk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½-1 st
Vildsvinskebab
300 g
Salt
½ tsk
Three spices
½ påse
Olja
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gillar inte alla stark mat, servera jalapeño vid sidan om istället för att blanda ner i tzatzikin.
Lägg strimlad rödkål i en bunke och blanda ner salt, socker, vitvinsvinäger och olivolja. Massera gärna in dressingen i kålen med händerna.
Grovriv snackgurka och pressa ut vätskan. Lägg gurkan i en skål och tillsätt matyoghurt, salt och pressad vitlök. Finhacka jalapeño och blanda ner i tzatzikin (se tips!).
Blanda vildsvinskebab med salt och three spices. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt.
Tärna tomat och strimla persilja. Lägg allt i en skål och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva rödlök. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het stekpanna. Servera vildsvinskebab i varma tortillabröd med syrat rödkål, jalapeñotzatziki, skivad rödlök och tomat- och persiljesallad.
Smaklig måltid!