Vildsvinskebab i tortillabröd med jalapeñotzatziki, syrat rödkål och tomat- och persiljesallad

Vilt

1,0 kg CO2e

Vildsvinskebab i tortillabröd

med jalapeñotzatziki, syrat rödkål och tomat- och persiljesallad
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Strimlad rödkål
100 g
Salt
2 krm
Socker
2 tsk
Vitvinsvinäger
1½ msk
Olivolja
1 tsk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½-1 st
Vildsvinskebab
300 g
Salt
½ tsk
Three spices
½ påse
Olja
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gillar inte alla stark mat, servera jalapeño vid sidan om istället för att blanda ner i tzatzikin.

 Lägg strimlad rödkål i en bunke och blanda ner salt, socker, vitvinsvinäger och olivolja. Massera gärna in dressingen i kålen med händerna.
 Grovriv snackgurka och pressa ut vätskan. Lägg gurkan i en skål och tillsätt matyoghurt, salt och pressad vitlök. Finhacka jalapeño och blanda ner i tzatzikin (se tips!).
Blanda vildsvinskebab med salt och three spices. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt.
Tärna tomat och strimla persilja. Lägg allt i en skål och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva rödlök. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het stekpanna. Servera vildsvinskebab i varma tortillabröd med syrat rödkål, jalapeñotzatziki, skivad rödlök och tomat- och persiljesallad.
Smaklig måltid!