0,4 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Snabb grönsakscurry
med lime, koriander, kokosmjölk och jasminrisNytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Blomkålsbuketter
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Majsstärkelse
½ msk
Röda linser
½ förp
Babyspenat
50 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta schalottenlök. Skala och skiva morot i slantar. Hetta upp olja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, blomkålsbuketter och morrotsslantar ca 3 min. Tillsätt röd currypasta och fräs ytterligare ca 30 sekunder.
Tillsätt vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, tills grönsakerna mjuknat något. Blanda ner majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten).
Häll av och skölj röda linser. Blanda ner linser och babyspenat i grytan, låt allt bli varmt och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grönsakscurry med jasminris och koriander.
Smaklig måltid!