Snabb grönsakscurry med lime, koriander, kokosmjölk och jasminris
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Snabb grönsakscurry

med lime, koriander, kokosmjölk och jasminris
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Lista
    Lista
    Bilder
    Bananschalottenlök
    1 st
    Morot
    1 st
    Olja
    2 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Blomkålsbuketter
    1 förp
    Röd currypasta
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Coconut cream
    1 förp
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Majsstärkelse
    ½ msk
    Röda linser
    ½ förp
    Babyspenat
    50 g
    Lime
    1 st
    Salt
    Svartpeppar
    Jasminris
    135 g
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    530 kcal
    Fett:
    16 g
    Kolhydrater:
    80 g
    Protein:
    16 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
     Klyfta schalottenlök. Skala och skiva morot i slantar. Hetta upp olja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, blomkålsbuketter och morrotsslantar ca 3 min. Tillsätt röd currypasta och fräs ytterligare ca 30 sekunder.
    Tillsätt vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, tills grönsakerna mjuknat något. Blanda ner majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). 
    Häll av och skölj röda linser. Blanda ner linser och babyspenat i grytan, låt allt bli varmt och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
    Servera grönsakscurry med jasminris och koriander.
    Smaklig måltid!