0,6 kg CO2e
Laktosfri
Mezze maniche med prosciutto
paprika- och tomatsås och basilikaNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Ajvar relish
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Prosciutto
¾ förp
Basilika
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna röd paprika och grovhacka bananschalottenlök. Tärna tomat.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomat, ajvar relish, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Finriv parmesanost och blanda ner i såsen. Om ni vill, mixa såsen lite grovt med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med paprika- och tomatsås. Servera toppad med prosciutto och färsk basilika.
Smaklig måltid!