Mezze maniche med prosciutto, paprika- och tomatsås och basilika
0,6 kg CO2e
Laktosfri

Mezze maniche med prosciutto

paprika- och tomatsås och basilika
Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Ajvar relish
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Prosciutto
¾ förp
Basilika
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna röd paprika och grovhacka bananschalottenlök. Tärna tomat.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomat, ajvar relish, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Finriv parmesanost och blanda ner i såsen. Om ni vill, mixa såsen lite grovt med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med paprika- och tomatsås. Servera toppad med prosciutto och färsk basilika.
Smaklig måltid!