Utan gluten
Laktosfri
Laxburgare med rostad majsröra
jalapeño, tomatsallad och rostad potatisNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Majs
½ förp
Koriander
10 g
Jalapeño
½ st
Lime
1 st
Majonnäs
½ dl
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Salt
Olja
Lime, saft
½ st
Laxburgare
2 st
Olja
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 667 kcal
- Fett:
- 37 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
Häll av majs. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek majsen ca 2 min, tills den börjar få färg. Lägg över i en bunke och låt svalna lite. Spara stekpannan till laxburgarna.
Finhacka koriander och jalapeño, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka dig gärna fram till lagom styrka. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner majonnäs, koriander, jalapeño, limezest, salt och pressad saft från halva limen i bunken med majs.
Tärna tomat. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med salt, olja och pressad saft från resten av den använda limen.
Hetta upp lite olja i den använda stekpannan. Krydda laxburgare med salt och stek ca 2 min per sida.
Servera laxburgare med rostad majsröra, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!