Laxburgare med rostad majsröra, jalapeño och tomatsallad
Utan gluten
Laktosfri

Laxburgare med rostad majsröra

jalapeño, tomatsallad och rostad potatis
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Majs
½ förp
Koriander
10 g
Jalapeño
½ st
Lime
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Salt
Olja
Lime, saft
½ st
Laxburgare
2 st
(Fisk)
Olja
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
667 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
 Häll av majs. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek majsen ca 2 min, tills den börjar få färg. Lägg över i en bunke och låt svalna lite. Spara stekpannan till laxburgarna.
Finhacka koriander och jalapeño, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka dig gärna fram till lagom styrka. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner majonnäs, koriander, jalapeño, limezest, salt och pressad saft från halva limen i bunken med majs.
 Tärna tomat. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med salt, olja och pressad saft från resten av den använda limen.
 Hetta upp lite olja i den använda stekpannan. Krydda laxburgare med salt och stek ca 2 min per sida. 
Servera laxburgare med rostad majsröra, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!