Hjort- och svampragu med pasta, grönkål och tryffelolja

Vilt

1,2 kg CO2e

Hjort- och svampragu

med pasta, grönkål och tryffelolja
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Champinjoner
100 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Hjortfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Strimlad grönkål
75 g
Tryffelolja
1 förp
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
792 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Kvarta champinjoner, skiva gul lök och vitlök.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och fräs hjortfärs ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, gul lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, grädde, porcinimix och kinesisk soja. Koka ca 10 min. 
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 
Finriv parmesanost. Häll av pastan. Blanda ner pasta och strimlad grönkål i hjort- och svampragun. Rör ner tryffelolja och riven parmesanost. Servera direkt!
Smaklig måltid!