Vilt
1,2 kg CO2e
Hjort- och svampragu
med pasta, grönkål och tryffeloljaNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Champinjoner
100 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Hjortfärs
250 g
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
1 dl
Porcini mix
1 påse
Kinesisk soja
½ förp
Strimlad grönkål
75 g
Tryffelolja
1 förp
Parmesanost
1 bit
Mezze maniche rigate
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 792 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Kvarta champinjoner, skiva gul lök och vitlök.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och fräs hjortfärs ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, gul lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, grädde, porcinimix och kinesisk soja. Koka ca 10 min.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Finriv parmesanost. Häll av pastan. Blanda ner pasta och strimlad grönkål i hjort- och svampragun. Rör ner tryffelolja och riven parmesanost. Servera direkt!
Smaklig måltid!