Pannbiff med rotselleripuré, svampsky och grönkålsrostad potatis
3,8 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiff med rotselleripuré

svampsky och grönkålsrostad potatis
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Potatis
300 g
Strimlad grönkål
75 g
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Smör
20 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
½ dl
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Champinjoner
100 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Oxbuljong
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
41 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut potatisen och bland med strimlad grönkål. Rosta allt ytterligare ca 3 min.
 Skala och koka rotselleri mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg tillbaka rotsellerin i kastrullen. Tillsätt smör och mixa till en slät puré med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda ströbröd, vatten, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. 
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform, men spara stekpannan till svampskyn. Tillaga biffarna i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är genomstekta. 
 Skär champinjoner i mindre bitar. Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Bryn svampen ca 1 min. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner kinesisk soja, vatten och oxbuljong. Låt sjuda ca 6 min, tills såsen börjat tjockna.
Servera pannbiff med rotselleripuré, svampsky och grönkålsrostad potatis.
Smaklig måltid!