Fläskkotlett med jordnötsdressad kålsallad och curry- och mangodressing
0,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Fläskkotlett med jordnötsdressad kålsallad

och curry- och mangodressing
Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Jasminris
135 g
Curry- och mangodressing
1 förp
(Ägg, Senap)
Koriander
10 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 förp
Socker
1 msk
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Coleslawmix
1 förp
Koriander
10 g
Skivad fläskkotlett
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
798 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg koriander, hackade jordnötter, pressad vitlök, chili flakes, socker, pressad limesaft och japansk soja i en mixerbunke. Mixa till en sås med stavmixer.
 Lägg coleslawmix i en rymlig bunke. Tillsätt jordnötsdressingen och blanda ordentligt. Toppa med koriander.
 Krydda skivad fläskkotlett med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida, tills det är genomstekt.
Servera fläskkotlett med jasminris och jordnötsdressad kålsallad och curry- och mangodressing.
Smaklig måltid!