Pizza bianco - pizza med crème fraiche, smörstekta kantareller, bacon och inlagd rödlök

Pizza bianco - pizza med crème fraiche, smörstekta kantareller

bacon och inlagd rödlök
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Tärnat bacon
1 förp
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Kantareller
100 g
Grönkål
100 g
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
852 kcal
Fett:
45 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
 Hetta upp en stekpanna och stek tärnat bacon i ca 5 min, eller tills det har fått fin färg. Lägg baconet i en skål. Spara stekpannan med fettet kvar i.
 Blanda crème fraiche, pressad vitlök och porcini mix i en skål. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Borsta kantareller rena från jord. Dela de stora svamparna. Repa grönkål och riv i mindre bitar. 
Hetta upp den använda stekpannan och tillsätt lite smör. Stek kantarellerna ca 3 min, tills de är gyllenbruna. Ta bort stekpannan från värmen och blanda ner grönkål. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
 Lägg pizzabottnarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred ut crème fraicheröran jämnt över pizzabottnarna. Toppa med kantarell- och grönkålsblandningen och strö över bacon. Grädda pizzorna i ugnen ca 7 min, eller tills grönkålen är lätt krispig. 
Toppa pizzorna med den inlagda rödlöken vid servering och servera.
Smaklig måltid!