Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Snabb thaicurry med kyckling
citrongräs, blomkål och basmatirisNytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Morot
1 st
Citrongräs
1 st
Kycklingfilé strimlad
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Massaman currypasta
½ förp
Vatten
3 dl
Coconut cream
½ förp
Kycklingbuljong
1 påse
Blomkålsbuketter
1 förp
Salt
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 tsk
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morot i slantar. Slå sönder citrongräs med baksidan av en kniv och dela i 3 delar.
Hetta upp olja i en stekgryta och fräs strimlad kyckling ca 3 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt citrongräs, pressad vitlök och massaman currypasta, fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt vatten, coconut cream, kycklingbuljong, blomkålsbuketter och morotsslantar. Koka upp och sjud under lock ca 8 min, tills blomkålen mjuknat något. Tillsätt majsstärkelse utblandat i lika delar vatten och låt koka upp, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Servera thaicurry med basmatiris och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!