Snabb thaicurry med kyckling, citrongräs, blomkål och basmatiris
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Snabb thaicurry med kyckling

citrongräs, blomkål och basmatiris
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Lista
    Lista
    Bilder
    Morot
    1 st
    Citrongräs
    1 st
    Kycklingfilé strimlad
    300 g
    Olja
    1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Massaman currypasta
    ½ förp
    Vatten
    3 dl
    Coconut cream
    ½ förp
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Blomkålsbuketter
    1 förp
    Salt
    Svartpeppar
    Majsstärkelse
    2 tsk
    Basmatiris
    135 g
    Lime
    1 st
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    545 kcal
    Fett:
    10 g
    Kolhydrater:
    69 g
    Protein:
    44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Skala och skiva morot i slantar. Slå sönder citrongräs med baksidan av en kniv och dela i 3 delar.
    Hetta upp olja i en stekgryta och fräs strimlad kyckling ca 3 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt citrongräs, pressad vitlök och massaman currypasta, fräs ytterligare ca 1 min. 
    Tillsätt vatten, coconut cream, kycklingbuljong, blomkålsbuketter och morotsslantar. Koka upp och sjud under lock ca 8 min, tills blomkålen mjuknat något. Tillsätt majsstärkelse utblandat i lika delar vatten och låt koka upp, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    Klyfta lime. Servera thaicurry med basmatiris och limeklyfta. Toppa med koriander. 
    Smaklig måltid!