0,7 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Medelhavspanna med kolja
kalamataoliver, citron och persiljaNytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Basmatiris
135 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Örtmix
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
¾ tsk
Koljafilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Snacksoliver
½ förp
Bladpersilja
10 g
Citron
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök ca 2 min på medelvärme. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, örtmix, salt och socker. Låt sjuda ca 5 min.
Skär koljafilé i portinsbitar och krydda med salt. Lägg ner fiskbitarna i tomatsåsen och låt bräsera under lock ca 5 min, tills de är klara.
Finhacka bladpersilja. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Strö kalamataoliver, persilja och citronskal över fisken.
Skär gurka i grova bitar och lägg i en skål. Blanda ner bladpersilja, olivolja och salt.
Klyfta den använda citronen. Servera medelhavspanna med basmatiris, gurksallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!