Italiensk bondsoppa med nötfärs, parmesan och färsk basilika
Kalorismart
Laktosfri

Italiensk bondsoppa med nötfärs

parmesan, färsk basilika och surdegsbröd
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Örtmix
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Riven parmesan
30 g
(Mjölk)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Basilika
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och skär morötter i sneda skivor, ca 2 cm tjocka. Grovhacka gul lök och skär selleristjälk i tunna skivor. Finhacka vitlök och tärna tomat.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs ca 2 min. Tillsätt morot, lök, selleri och vitlök, fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt, svartpeppar och örtmix. Blanda ner tomatpuré, tomater, vitvinsvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 10 min.
Dra grytan från värmen och blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Strimla färsk basilika. Häll upp soppa i djupa skålar. Toppa soppan med basilika och servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!