Bulgurbowl med kryddstekt nötfärs, Sean Connery-dressing och rödkålssallad
Laktosfri

Bulgurbowl med kryddstekt nötfärs

Sean Connery-dressing och rödkålssallad
Nytt recept
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad rödkål
150 g
Morot
1 st
Bladpersilja
20 g
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Za'atarkrydda
1 förp
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
½ påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
682 kcal
Fett:
41 g
Kolhydrater:
42 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg majonnäs i en skål. Blanda ner srirachasås, malen ingefära, sesamolja och japansk soja.
 Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en rymlig bunke tillsammans med pressad saft från citronen, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Skala och grovriv morot. Tillsätt strimlad rödkål och morot. Blanda ihop ordentligt (gärna med händerna). Grovhacka bladpersilja och blanda ner i bunken.
 Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt pressad vitlök och krydda med za'atarkrydda och malen ingefära, fräs ytterligare 1 min. Blanda ner japansk soja och låt den koka in, ca 1 min.
Lägg bulgur i botten på tallrikarna. Toppa med kryddstekt färs, rödkålssallad och Sean Connery-dressing.
Smaklig måltid!