Laktosfri
Bulgurbowl med kryddstekt nötfärs
Sean Connery-dressing och rödkålssalladNytt recept
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Majonnäs
½ dl
Srirachasås
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
½ msk
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad rödkål
150 g
Morot
1 st
Bladpersilja
20 g
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Za'atarkrydda
1 förp
Japansk soja
1 msk
Malen ingefära
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 41 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg majonnäs i en skål. Blanda ner srirachasås, malen ingefära, sesamolja och japansk soja.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en rymlig bunke tillsammans med pressad saft från citronen, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Skala och grovriv morot. Tillsätt strimlad rödkål och morot. Blanda ihop ordentligt (gärna med händerna). Grovhacka bladpersilja och blanda ner i bunken.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt pressad vitlök och krydda med za'atarkrydda och malen ingefära, fräs ytterligare 1 min. Blanda ner japansk soja och låt den koka in, ca 1 min.
Lägg bulgur i botten på tallrikarna. Toppa med kryddstekt färs, rödkålssallad och Sean Connery-dressing.
Smaklig måltid!