Stekta fläskmedaljonger med brysselkålssallad och potatismos
Kalorismart
Utan gluten

Stekta fläskmedaljonger med grönkålssallad

potatismos
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Mospotatis
450 g
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Brysselkål
1 förp
Rött äpple
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Babyspenat
65 g
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Ta eventuellt bort de yttersta bladen från brysselkålen. Halvera brysselkålen. Skär rött äpple i små klyftor. Strimla rödlök. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Halvera varje skiva (totalt 4 bitar). 
 Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är genomstekt. Lägg upp köttet på ett fat och spara stekpannan.
 Hetta upp olja i den sparade stekpannan. Fräs kålen och löken ca 5 min, tills kålen mjuknat. Blanda ner äpplet och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda allt med lite salt och nymalda svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner babyspenat.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Servera fläskkotlett med ljummen brysselkålssallad och potatismos. 
Smaklig måltid!