Julsallad med quinoa, granatäpple, ädelost och hasselnötter

Julbord

Vegetariskt

Julsallad med ädelost

quinoa, tranbär, granatäpple och hasselnötter
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Senapsvinägrett
1 förp
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Quinoamix
125 g
Päron
1 st
Strimlad rödkål
150 g
Strimlad grönkål
75 g
Torkade tranbär
25 g
Hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Ädelost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Granatäpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1004 kcal
Fett:
54 g
Kolhydrater:
101 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt svalna.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Blanda senapsvinaigrette, flytande honung, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig salladsskål.
 Tärna päron. Blanda ner i bunken tillsammans med strimlad rödkål, strimlad grönkål, torkade tranbär och kokt quinoa. Bland ihop ordentligt, knåda gärna in dressingen med händerna.
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna. Smula ädelost. Halvera granatäpple och slå ut kärnorna. Slå ut kärnorna genom att slå med en träslev eller liknade på baksidan av granatäpplet så att kärnorna ramlar ut.
Toppa salladen med ädelost, granatäpple och hasselnötter. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!