Grönkålspaj med Västerbottensost

Julbord

Grönkålspaj

med Västerbottensost
Nytt recept
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Pajdeg
1 st
(Sojabönor, Vete)
Strimlad grönkål
75 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Ägg
2 st
(Ägg)
Äggula
2 st
(Ägg)
Vispgrädde
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Riven Västerbottensost
150 g
(Mjölk)
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1589 kcal
Fett:
106 g
Kolhydrater:
92 g
Protein:
66 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform (ca 26 cm i diameter). Nagga pajdegen i botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. 
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kålen ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
 Vispa ihop ägg, äggula, vispgrädde och mjölk i en rymlig bunke. Tillsätt riven Västerbottensost, riven mozzarella och fräst grönkål, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 15-20 min, tills pajen har stelnat. 
Låt pajen svalna något. Servera på julbordet.
Smaklig måltid!