Höstig sauté på fläskkotlett
med svamp, vispgrädde och bulgurNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Fläskkotlett
300 g
Smör
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
Vatten
2 dl
Oxbuljong
½ förp
Porcini mix
1 påse
Vispgrädde
½ dl
Bulgur
125 g
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 535 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och skala vitlöksklyftorna. Halvera champinjoner (eller kvarta om de är stora). Skär fläskkotlett i tärningar, ca 3x3 cm.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, gul lök och pressad vitlök. Låt allt fräsa ytterligare 2 min.
Pudra ner vetemjöl i stekpannan och blanda runt. Blanda ner vatten, oxbuljong, porcinimix och vispgrädde. Låt sjuda på medelvärme ca 5 min.
Servera fläsksauté med nykokt bulgur och mixsallad.
Smaklig måltid!