Höstig sauté på fläskkotlett med svamp, vispgrädde och bulgur

Höstig sauté på fläskkotlett

med svamp, vispgrädde och bulgur
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Fläskkotlett
300 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Oxbuljong
½ förp
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Bulgur
125 g
(Vete)
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
535 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och skala vitlöksklyftorna. Halvera champinjoner (eller kvarta om de är stora). Skär fläskkotlett i tärningar, ca 3x3 cm.
 Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, gul lök och pressad vitlök. Låt allt fräsa ytterligare 2 min. 
Pudra ner vetemjöl i stekpannan och blanda runt. Blanda ner vatten, oxbuljong, porcinimix och vispgrädde. Låt sjuda på medelvärme ca 5 min.
Servera fläsksauté med nykokt bulgur och mixsallad.
Smaklig måltid!