Laktosfri
Laxburgare med caesarsallad
picklad rödlök och örtpommes fritesNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Örtmix
½ förp
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Rödvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
Romansallad
½ st
Parmesanost
1 bit
Caesardressing
½ förp
Laxburgare
2 st
Olja
Senap och dill
¼ påse
Salt
1½ krm
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Caesardressing
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i pommes frites-liknande stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, örtmix, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills de fått en gyllenbrun färg. Rör om efter halva tiden.
Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda med rödvinsvinäger, socker och lite salt, låt stå till servering.
Strimla romansallad. Finriv parmesanost. Lägg allt i en skål. Blanda ner caesardressingen strax innan servering.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna och stek laxburgarna ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda med lite senap- och dillkrydda och salt. Dra stekpannan från värmen.
Skiva tomat.
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med ceasarsallad, laxburgare, tomat och picklad rödlök. Servera med örtpommes frites och en klick caesardressing.
Smaklig måltid!