Arayes - färsfyllda pitabröd med persiljesallad och aioli
Laktosfri

Arayes - färsfyllda pitabröd

med persiljesallad och aioli
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
Lista
Lista
Bilder
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Ras el hanout
½ förp
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Pitabröd
2 st
(Vete)
Olivolja
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Aioli
1 förp
(Svaveldioxid, Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
759 kcal
Fett:
46 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ett ännu snabbare recept - tillaga de fyllda bröden direkt i ugnen, utan att steka först. Man får inte samma stekyta, men det kommer smaka lika bra!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda ihop ströbröd, mjölk, salt, ras el hanout, nötfärs och pressad vitlök i en bunke. Dela pitabröden genom att skära ett horisontellt snitt så att det blir en botten och ett lock. Fördela färsen jämnt på alla bottnar. Lägg på locket och tryck till.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bröden ca 2 min per sida (se tips). Lägg över på en ugnsplåt och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills färsen är genomstekt.
 Skär gurka och tomat i grova bitar. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål tillsammans med bladpersilja. Blanda med lite olivolja och salt.
Servera arayes med persiljesallad och aioli.
Smaklig måltid!