Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Ansjoviskryddad sillfilé
½ burk
Vispgrädde
2 ½ dl
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mospotatis
450 g
Ströbröd
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 770 kcal
- Fett:
- 54 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 12 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken mjuk på svag värme ca 5 min.
Häll spadet från hela burken ansjoviskryddad sillfilé i en rymlig bunke. Finhacka hälften av sillfiléerna och blanda ner i bunken tillsammans med vispgrädde, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala mospotatis och skär i tunna stavar. Blanda ner potatis och stekt lök i gräddblandningen.
Smörj en liten ugnsform och häll ner potatisblandningen. Strö över ströbröd och klicka på lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, eller tills potatisen är mjuk.
Servera Janssons frestelse.
Smaklig måltid!