Janssons frestelse

Janssons frestelse

Nytt recept
Under 1 timme
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Ansjoviskryddad sillfilé
½ burk
(Fisk)
Vispgrädde
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mospotatis
450 g
Ströbröd
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
770 kcal
Fett:
54 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
12 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken mjuk på svag värme ca 5 min.
Häll spadet från hela burken ansjoviskryddad sillfilé i en rymlig bunke. Finhacka hälften av sillfiléerna och blanda ner i bunken tillsammans med vispgrädde, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala mospotatis och skär i tunna stavar. Blanda ner potatis och stekt lök i gräddblandningen.
Smörj en liten ugnsform och häll ner potatisblandningen. Strö över ströbröd och klicka på lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, eller tills potatisen är mjuk.
Servera Janssons frestelse.
Smaklig måltid!