Julbord
Laktosfri
Utan gluten
Ägghalvor med skagenröra
och gravad lax med hovmästarsåsNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Ägg
2 st
Räkor (300g)
1 förp
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Majonnäs
1 dl
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mild senap
1 förp
Socker
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Olja
¾ dl
Dill
10 g
Salt
1 krm
Gravad lax
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1014 kcal
- Fett:
- 87 g
- Kolhydrater:
- 20 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen i kastrullen och låt koka 9 min. Spola i kallt vatten.
Häll av och grovhacka räkorna. Pressa ur vattnet från räkorna lite försiktigt. Finhacka rödlök och dill (spara några dillvippor till garnering). Lägg allt i en skål och blanda med majonnäs. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), salt och nymald svartpeppar i skålen.
Skala och halvera de kokta äggen. Lägg skagenröra på de halverade ägghalvorna. Toppa med en dillvippa. Lägg upp resten av skagenröran i en skål.
Lägg mild senap, socker och vitvinsvinäger i en bunke. Vispa ner olja försiktigt. Vispa hela tiden medans du droppar ner oljan. Finhacka dill och blanda ner i såsen. Smaka av med salt.
Lägg upp gravad lax på ett fat.
Servera lax med hovmästarsås, ägghalvor med skagenröra och resten av skagenröran.
Smaklig måltid!
