Ägghalvor med skagenröra och gravad lax med hovmästarsås

Julbord

Laktosfri
Utan gluten

Ägghalvor med skagenröra

och gravad lax med hovmästarsås
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Ägg
2 st
(Ägg)
Räkor (300g)
1 förp
(Kräftdjur)
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Majonnäs
1 dl
(Ägg)
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mild senap
1 förp
(Senap)
Socker
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Olja
¾ dl
Dill
10 g
Salt
1 krm
Gravad lax
1 förp
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1014 kcal
Fett:
87 g
Kolhydrater:
20 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen i kastrullen och låt koka 9 min. Spola i kallt vatten.
 Häll av och grovhacka räkorna. Pressa ur vattnet från räkorna lite försiktigt. Finhacka rödlök och dill (spara några dillvippor till garnering). Lägg allt i en skål och blanda med majonnäs. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), salt och nymald svartpeppar i skålen.
 Skala och halvera de kokta äggen. Lägg skagenröra på de halverade ägghalvorna. Toppa med en dillvippa. Lägg upp resten av skagenröran i en skål.
Lägg mild senap, socker och vitvinsvinäger i en bunke. Vispa ner olja försiktigt. Vispa hela tiden medans du droppar ner oljan. Finhacka dill och blanda ner i såsen. Smaka av med salt.
Lägg upp gravad lax på ett fat. 
Servera lax med hovmästarsås, ägghalvor med skagenröra och resten av skagenröran.
Smaklig måltid!