Laktosfri
Utan gluten
Ägghalvor med skagenröra
och gravad lax med hovmästarsåsNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Ägg
2 st
Räkor
1 förp
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Majonnäs
1 dl
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mild senap
1 förp
Olja
¾ dl
Salt
1 krm
Socker
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Dill
10 g
Gravad lax
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1014 kcal
- Fett:
- 87 g
- Kolhydrater:
- 20 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen i kastrullen och låt koka 9 min. Spola i kallt vatten.
Häll av och grovhacka räkorna. Pressa ur vattnet från räkorna lite försiktigt. Finhacka rödlök och dill (spara några dillvippor till garnering). Lägg allt i en skål och blanda med majonnäs. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), salt och nymald svartpeppar i skålen.
Skala och halvera de kokta äggen. Lägg skagenröra på de halverade ägghalvorna. Toppa med en dillvippa. Lägg upp resten av skagenröran i en skål.
Lägg mild senap, socker och vitvinsvinäger i en bunke. Vispa ner olja försiktigt. Vispa hela tiden medans du droppar ner oljan. Finhacka dill och blanda ner i såsen. Smaka av med salt.
Lägg upp gravad lax på ett fat. Klyfta resten av den använda citronen.
Servera lax med hovmästarsås, ägghalvor med skagenröra och resten av skagenröran med citronklyfta.
Smaklig måltid!