Silltallrik med tillbehör - Skärgårdssill, Glasmästarsill, Ört- och citronsill
Utan gluten

Silltallrik med tillbehör

Skärgårdssill, Glasmästarsill, Ört- och citronsill
Nytt recept
Under 40 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • socker
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Ättiksprit (12%)
2 msk
Socker
3 msk
Vatten
4 msk
Lagerblad
1 st
Senapsfrön
½ msk
(Senap)
Morot
1 st
Ingefära
½ bit
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs
1 dl
(Ägg)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Citron
½ st
Citron
½ st
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Majonnäs
1 dl
(Ägg)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Röd finkornig rom
½ förp
(Fisk)
5-minuterssill
2 förp
(Fisk)
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1535 kcal
Fett:
112 g
Kolhydrater:
101 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skär all sill i ca 2 cm breda bitar. 
 Koka ihop ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och senapsfrön i en liten kastrull. Låt svalna. Skala och skär tunna skivor av morot och ingefära. Skiva rödlök. Plocka dillvippor. Varva 1/3 av sillbitarna, skurna grönsaker och dillvippor i en glasburk. Häll lagen över sillen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
 Finhacka bladpersilja och vitlök. Lägg i en mixerbunke tillsammans med majonnäs. Mixa till en slät röra med stavmixer. Lägg över i en skål och blanda ner matyoghurt och salt. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tillsätt citronzest och ca 1 tsk pressad saft från citronen till skålen. Blanda ner 1/3 av sillbitarna i såsen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, matyoghurt och finkornig rom. Blanda ner 1/3 av sillbitarna i såsen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
 Koka potatis till servering.
Servera sill med kokt potatis.
Smaklig måltid!