Utan gluten
Silltallrik med tillbehör
Skärgårdssill, Glasmästarsill, Ört- och citronsillNytt recept
Under 40 min
20 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- socker
- vatten
Ättiksprit (12%)
2 msk
Socker
3 msk
Vatten
4 msk
Lagerblad
1 st
Senapsfrön
½ msk
Morot
1 st
Ingefära
½ bit
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs
1 dl
Matyoghurt
½ dl
Salt
½ krm
Citron
½ st
Citron
½ st
Rödlök
½ st
Dill
10 g
Majonnäs
1 dl
Matyoghurt
½ dl
Röd finkornig rom
½ förp
5-minuterssill
2 förp
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1535 kcal
- Fett:
- 112 g
- Kolhydrater:
- 101 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skär all sill i ca 2 cm breda bitar.
Koka ihop ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och senapsfrön i en liten kastrull. Låt svalna. Skala och skär tunna skivor av morot och ingefära. Skiva rödlök. Plocka dillvippor. Varva 1/3 av sillbitarna, skurna grönsaker och dillvippor i en glasburk. Häll lagen över sillen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Finhacka bladpersilja och vitlök. Lägg i en mixerbunke tillsammans med majonnäs. Mixa till en slät röra med stavmixer. Lägg över i en skål och blanda ner matyoghurt och salt. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tillsätt citronzest och ca 1 tsk pressad saft från citronen till skålen. Blanda ner 1/3 av sillbitarna i såsen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, matyoghurt och finkornig rom. Blanda ner 1/3 av sillbitarna i såsen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Koka potatis till servering.
Servera sill med kokt potatis.
Smaklig måltid!