Pankopanerad sejrygg med kall dillsås, gröna ärtor och kokt potatis
Kalorismart

Pankopanerad sejrygg med kall dillsås

gröna ärtor och kokt potatis
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Dill
10 g
Citronskal
½ st
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
½ tsk
(Senap)
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Citronsaft
Socker
1 krm
Dill
10 g
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Vetemjöl
ca ½ dl
(Vete)
Panko
ca ½ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin om du har.

 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg ner gröna ärtor på slutet av koktiden och låt koka med ca 1 min.
 Hacka dill. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dill och citronskal i en skål. Blanda ner minifraiche och dijonsenap. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Hyvla (se tips!) eller skär snackgurka tunt. Lägg i en salladsskål och blanda ner pressad citronsaft från den använda citronen (ca ½ msk) och socker. Plocka dill och blanda ner vid servering. Skär resten av citronen i klyftor. 
 Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll vetemjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek sejen på medelvärme i en stekpanna med olja tills den är frasig och gyllenbrun, ca 3 min per sida.
Servera pankopanerad sejrygg med dillsås, kokt potatis, ärtor, gurksallad och citronklyfta. 
Smaklig måltid!