Kalorismart
Pankopanerad sejrygg med kall dillsås
gröna ärtor och kokt potatisNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Dill
10 g
Citronskal
½ st
Minifraiche
1 dl
Dijonsenap
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Citronsaft
Socker
1 krm
Dill
10 g
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
ca ½ dl
Panko
ca ½ förp
Ägg
1 st
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin om du har.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg ner gröna ärtor på slutet av koktiden och låt koka med ca 1 min.
Hacka dill. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dill och citronskal i en skål. Blanda ner minifraiche och dijonsenap. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hyvla (se tips!) eller skär snackgurka tunt. Lägg i en salladsskål och blanda ner pressad citronsaft från den använda citronen (ca ½ msk) och socker. Plocka dill och blanda ner vid servering. Skär resten av citronen i klyftor.
Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll vetemjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek sejen på medelvärme i en stekpanna med olja tills den är frasig och gyllenbrun, ca 3 min per sida.
Servera pankopanerad sejrygg med dillsås, kokt potatis, ärtor, gurksallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!