Laktosfri
Utan gluten
Citronbakad kolja
med ägg och gröna ärtorNytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
Koljafilé
300 g
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Citron
1 st
Ägg
2 st
Smör
25 g
Salt
Potatis
400 g
Mixsallad
50 g
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du servera potatis och ärtor var för sig? Lägg ärtorna i en sil innan du värmer de i potatisvattnet. Det går såklart bra att värma ärtorna i en egen kastrull med lättsaltat vatten också.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, värm gröna ärtor i potatisvattnet ca 30 sekunder innan du häller av vattnet (Se tips!).
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 9 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Ringla olja i en ugnsform. Lägg koljafilé i ugnsformen och krydda med salt. Tvätta citron och finriv skalet. Strö skalet och pressa lite citronsaft över fisken. Tillaga i ugnen ca 5 min, tills den är klar.
Grovhacka äggen. Smält smör i en kastrull. Blanda ner ägg och smaka av med lite salt.
Servera citronbakad kolja med äggsmör, gröna ärtor, mixsallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!