Citronbakad kolja med ägg och gröna ärtor
Laktosfri
Utan gluten

Citronbakad kolja

med ägg och gröna ärtor
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
Lista
Lista
Bilder
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Citron
1 st
Ägg
2 st
(Ägg)
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
Potatis
400 g
Mixsallad
50 g
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
42 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du servera potatis och ärtor var för sig? Lägg ärtorna i en sil innan du värmer de i potatisvattnet. Det går såklart bra att värma ärtorna i en egen kastrull med lättsaltat vatten också.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, värm gröna ärtor i potatisvattnet ca 30 sekunder innan du häller av vattnet (Se tips!).
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 9 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
 Ringla olja i en ugnsform. Lägg koljafilé i ugnsformen och krydda med salt. Tvätta citron och finriv skalet. Strö skalet och pressa lite citronsaft över fisken. Tillaga i ugnen ca 5 min, tills den är klar.
Grovhacka äggen. Smält smör i en kastrull. Blanda ner ägg och smaka av med lite salt.
Servera citronbakad kolja med äggsmör, gröna ärtor, mixsallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!