Krämig tomatpasta med kyckling, grädde och parmesan

Krämig tomatpasta med kyckling

grädde och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé strimlad
300 g
Olja
Salt
2 krm
Torkad timjan
1 förp
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Chili flakes
½ förp
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
739 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
59 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Tärna tomat. Skiva schalottenlök.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Krydda med salt, torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomat, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. 
Blanda ner tomatpuré, vatten, kycklingbuljong och vispgrädde. Koka upp och sjud till servering, ca 5 min.
Blanda avhälld pasta med pastasåsen och hälften av den rivna parmesanosten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera krämig kycklingpasta i djupa skålar och toppa med resten av den rivna parmesanosten och chili flakes. 
Smaklig måltid!