Krämig tomatpasta med kyckling
grädde och parmesanNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé strimlad
300 g
Olja
Salt
2 krm
Torkad timjan
1 förp
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
½ dl
Mezze maniche rigate
200 g
Chili flakes
½ förp
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 739 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 59 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna tomat. Skiva schalottenlök.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Krydda med salt, torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomat, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner tomatpuré, vatten, kycklingbuljong och vispgrädde. Koka upp och sjud till servering, ca 5 min.
Blanda avhälld pasta med pastasåsen och hälften av den rivna parmesanosten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig kycklingpasta i djupa skålar och toppa med resten av den rivna parmesanosten och chili flakes.
Smaklig måltid!