Kalorismart
Kryddiga färsbiffar med rostad potatis
paprikaröra och ruccolaNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- mjölk
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fetaost
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ förp
Rökt chilimix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Mjölk
2 msk
Blandfärs
250 g
Olja
1 tsk
Ruccola
65 g
Tomat
1 st
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Lägg paprika och vitlök (med skal) på plåten vid sidan av potatisen. Rosta i ca 15 min.
Blanda pressad vitlök, ströbröd, rökt chilimix, salt, lite nymald svartpeppar och mjölk i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart under potatisen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Ta försiktigt bort skalet på vitlöken. Lägg vitlök och paprika i en mixerbuke. Tillsätt fetaost, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer till en röra.
Tärna tomat. Lägg tomat och ruccola i en salladsskål och dressa med balsamvinäger och olivolja.
Servera kryddiga färsbiffar med rostad potatis, paprikaröra och sallad.
Smaklig måltid!