Kina
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Kinesisk nudelsoppa med tofu
chiliolja, svamp och äggNytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser
Kinesisk soppa inspirerad av suānlà tāng. Soppa med tofu, shiitake, vispat ägg och chiliolja i syrlig, smakrik buljong.
Kinesisk soppa inspirerad av suānlà tāng. Soppa med tofu, shiitake, vispat ägg och chiliolja i syrlig, smakrik buljong.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Chili flakes
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Olja
3 msk
Shiitake
100 g
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Tofu
230 g
Sesamolja
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Japansk soja
2 förp
Äggnudlar
1 förp
Salladslök
1 förp
Ägg
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 712 kcal
- Fett:
- 38 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka vitlök. Skala och finriv all ingefära. Lägg vitlök, ingefära (ca 1 msk), chili flakes, paprikapulver och olja i en liten kastrull. Värm allt på medelvärme ca 5 min tills vitlöken börjar få lite färg (rör om och då). Ställ åt sidan och låt stå till servering.
Skiva shiitake och champinjoner. Strimla gul lök. Skär tofu i mindre tärningar (ca 1x1 cm).
Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull. Fräs all svamp ca 3 min. Tillsätt sesamolja, gul lök, pressad vitlök och resten av den rivna ingefäran, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt tofu och blanda runt.
Tillsätt vatten, vitvinsvinäger, grönsaksbuljong och japansk soja till kastrullen. Koka upp och sjud ca 12 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslök.
Vispa sönder ägg i en liten skål. Rör om i kastrullen medan ägget hälls ner i den varma soppan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg nudlarna i serveringsskålar och häll den varma soppan över. Toppa med salladslök. Ringla över lite chiliolja.
Smaklig måltid!