Kina
Zhajiangmian - Nudelwok med fläskfärs
chili, vitlök, ingefära och böngroddarNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
En umamirik maträtt från norra Kina. Såsen görs vanligtvis med fermenterad sojabönspasta - här har vi bytt ut den mot hoisinsås. Supergott tycker vi!
En umamirik maträtt från norra Kina. Såsen görs vanligtvis med fermenterad sojabönspasta - här har vi bytt ut den mot hoisinsås. Supergott tycker vi!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salladslök
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
2 krm
Hoisinsås
2 förp
Kinesisk soja
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Rödvinsvinäger
2 tsk
Sesamfrön
2 tsk
Sesamfrön
1 förp
Böngroddar
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 877 kcal
- Fett:
- 41 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Rosta sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skiva röd chili (färsk chili kan variera i hetta, så smaka gärna lite på chilin och använd efter egen smak). Skär den vita delen av salladslök i ca 1 cm långa bitar. Finstrimla den gröna delen och lägg undan till servering.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt de vita bitarna av salladslöken, vitlök, ingefära och röd chili. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner hoisinsås, kinesisk soja och vatten. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av såsen med sesamolja och rödvinsvinäger.
Skär snackgurka i grova bitar. Skölj böngroddar.
Blanda ihop kokta nudlar och zhajiangsåsen. Strö över salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med grönsaker.
Smaklig måltid!