Zhajiangmian – Nudelwok med fläskfärs, chili, vitlök, ingefära och böngroddar

Kina

Zhajiangmian - Nudelwok med fläskfärs

chili, vitlök, ingefära och böngroddar
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
En umamirik maträtt från norra Kina. Såsen görs vanligtvis med fermenterad sojabönspasta - här har vi bytt ut den mot hoisinsås. Supergott tycker vi!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salladslök
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
2 krm
Hoisinsås
2 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 ½ dl
Rödvinsvinäger
2 tsk
Sesamfrön
2 tsk
(Sesamfrön)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Böngroddar
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
877 kcal
Fett:
41 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Rosta sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skiva röd chili (färsk chili kan variera i hetta, så smaka gärna lite på chilin och använd efter egen smak). Skär den vita delen av salladslök i ca 1 cm långa bitar. Finstrimla den gröna delen och lägg undan till servering.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt de vita bitarna av salladslöken, vitlök, ingefära och röd chili. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner hoisinsås, kinesisk soja och vatten. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av såsen med sesamolja och rödvinsvinäger.
 Skär snackgurka i grova bitar. Skölj böngroddar.
Blanda ihop kokta nudlar och zhajiangsåsen. Strö över salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med grönsaker.
Smaklig måltid!