Kina
Kung pao chicken
med jordnötter och jasminrisNytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser
Kung Pao Chicken är en klassisk kinesisk rätt från Sichuan-köket, känd för sin smakrika och kryddiga profil. Här har vi vår tolkning av detta härliga recept.
Kung Pao Chicken är en klassisk kinesisk rätt från Sichuan-köket, känd för sin smakrika och kryddiga profil. Här har vi vår tolkning av detta härliga recept.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Kinesisk soja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1½ tsk
Majsstärkelse
1½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Japansk soja
1 förp
Rödvinsvinäger
1½ msk
Socker
1 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Röd paprika
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
½ bit
Röd chili
½-1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
½ förp
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i styrka!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en skål. Blanda ner kinesisk soja, rödvinsvinäger, majsstärkelse, salt, nymald svartpeppar och olja. Låt marinera i minst 15 min.
Skär röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Skär salladslök i ca 2 cm långa stavar. Skala och finhacka ingefära. Strimla röd chili (se tips!).
Lägg majsstärkelse i en skål. Vispa ner japansk soja, rödvinsvinäger, socker, vatten och kinesisk soja. Ställ åt sidan.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs röd chili, ingefära, pressad vitlök och chili flakes under omrörning ca ½ min. Tillsätt hackade jordnötter, salladslök och paprika, fräs ytterligare ca 1 min. Lägg upp på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olja i den sparade stekpannan. Fräs kycklingbitarna ca 6 min, tills de är helt genomstekta. Tillsätt de stekta grönsakerna och woksåsen, fräs ihop allt på hög värme ca 1 min.
Servera kung pao chicken med jasminris.
Smaklig måltid!