Kung pao chicken med jordnötter och jasminris

Kina

Kung pao chicken

med jordnötter och jasminris
Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser
Kung Pao Chicken är en klassisk kinesisk rätt från Sichuan-köket, känd för sin smakrika och kryddiga profil. Här har vi vår tolkning av detta härliga recept.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Rödvinsvinäger
1½ tsk
Majsstärkelse
1½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Rödvinsvinäger
1½ msk
Socker
1 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Röd paprika
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
½ bit
Röd chili
½-1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
½ förp
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i styrka!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär kycklingfilé i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en skål. Blanda ner kinesisk soja, rödvinsvinäger, majsstärkelse, salt, nymald svartpeppar och olja. Låt marinera i minst 15 min. 
Skär röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Skär salladslök i ca 2 cm långa stavar. Skala och finhacka ingefära. Strimla röd chili (se tips!). 
Lägg majsstärkelse i en skål. Vispa ner japansk soja, rödvinsvinäger, socker, vatten och kinesisk soja. Ställ åt sidan. 
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs röd chili, ingefära, pressad vitlök och chili flakes under omrörning ca ½ min. Tillsätt hackade jordnötter, salladslök och paprika, fräs ytterligare ca 1 min. Lägg upp på ett fat. Spara stekpannan.
 Hetta upp lite olja i den sparade stekpannan. Fräs kycklingbitarna ca 6 min, tills de är helt genomstekta. Tillsätt de stekta grönsakerna och woksåsen, fräs ihop allt på hög värme ca 1 min. 
Servera kung pao chicken med jasminris. 
Smaklig måltid!