Kina
Laktosfri
Utan gluten
Tángcù yú - Fisk i sötsur sås
med blancherad pak choyNytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Inspirerad av kinesiska Tángcù yú som betyder "sötsur fisk". Traditionellt tillagas den med hel fisk som friteras och täcks med sötsur sås.
Inspirerad av kinesiska Tángcù yú som betyder "sötsur fisk". Traditionellt tillagas den med hel fisk som friteras och täcks med sötsur sås.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Majsstärkelse
1½ påse
Olja
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salladslök
1 förp
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1½ msk
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
½ påse
Majsstärkelse
½ msk
Olja
Sesamfrön
1 förp
Pak choy
1 st
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
½ påse
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg innan du tillsätter dem till fisken.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till blancherad pak choy i steg 7.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skiva röd chili och salladslök. Halvera pak choy. Skär sejrygg i bitar (ca 2 cm), lägg i en skål och blanda med salt.
Häll vatten i en liten bunke och blanda ner socker, vitvinsvinäger, japansk soja och sesamolja. Vispa ner majsstärkelse. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs ingefära, vitlök, chili och hälften av salladslöken ca 1 min. Tillsätt sojablandningen. Sjud ca 2 min. Ställ åt sidan.
Blanda fisken med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med olja i en wok eller stekpanna. Stek fisken krispig, ca 4 min. Häll bort överflödig olja.
Tillsätt sötsur sås till fisken och blanda försiktigt så den inte går sönder. Strö över resterande salladslök och sesamfrön.
Koka pak choy ca 1 min i det lättsaltade vattnet. Blanda ihop japansk soja, sesamolja och vitvinsvinäger till en dressing. Lägg pak choy på ett fat och ringla över dressingen.
Servera fisk i sötsur sås med blancherad pak choy och jasminris.
Smaklig måltid!