Stekt kolja med blomlåspuré, brynt hasselnötssmör och kokt potatis
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Stekt kolja med blomlåspuré

brynt hasselnötssmör och kokt potatis
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Blomkål
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Smör
25 g
(Mjölk)
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär blomkål i mindre buketter. Koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min. Häll av och mixa med stavmixer. Tillsätt smör, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skär snackgurka i mindre bitar. Dela rödlök i små klyftor. Lägg i en salladsskål och blanda ner balsamvinäger och socker. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt stå till servering. 
 Krossa hasselnötter lite lätt. Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål. Blanda ner nötterna.
Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en  rymlig stekpanna och stek fisken ca 3 min per sida (det kan variera beroende på fiskens tjocklek). Tills den är genomstekt.
Servera nystekt kolja med kokt potatis, gurksallad, blomkålspuré och brynt hasselnötssmör. 
Smaklig måltid!