Kinesiskt rödbräserat fläsk med ingefära, five spice och smashad gurka

Kina

Laktosfri

Kinesisk rödbräserat fläsk

med ingefära, five spice och smashad gurka
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Kinesisk maträtt från Hunan provinsen. Vi har gjort en snabblagad variant med pulled pork istället för fläsksida, men med samma goda smaker!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Pulled pork
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Gul lök
1 st
Olja
Socker
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Five spice
1 tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Majsstärkelse
2 tsk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Vitlök
½-1 klyfta
Sesamolja
2 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
653 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön till "smashad gurka" i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Öppna förpackningen med pulled pork. Plocka upp köttet men spara buljongen. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Klyfta gul lök.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt socker och fräs ytterligare 1-2 min, tills sockret börjar bli karamelliserat. Tillsätt vatten, den sparade buljongen från köttet, five spice, japansk soja och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. 
Lägg ner de tärnade köttbitarna och låt allt sjuda ytterligare ca 5 min. Blanda ihop majsstärkelse med lika delar kallt vatten. Rör ner lite av blandningen i taget, tills grytan börjar tjockna. Koka ihop ca 1 min.
 Skala och finriv vitlök. Lägg i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och japansk soja. Lägg en gurka i en kökshandduk på skärbrädan. Banka till den med baksidan av en kniv så att gurkan går sönder lite. Skär den "trasiga" gurkan i grova bitar och blanda ner i skålen. Toppa med rostade sesamfrön.
Skär salladslök i tunna skivor och strö över grytan. Servera rödbräserat fläsk med smashad gurka och jasminris.
Smaklig måltid!