Tostadas - krispiga tortillabröd med räkor, mangosalsa och avokadoröra
Kalorismart

Tostadas

med räkor, mangosalsa och avokadoröra
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Avokado
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
1 krm
Strimlad rödkål
250 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Räkor (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
539 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta tortillabröd. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med lite olja. Rosta mitt i ugnen ca 5-7 min, eller tills bröden är krispiga.
 Skala och tärna mango. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad saft från en halv lime. Smaka av med salt och chili flakes.
 Skala och lägg avokado i en skål. Mosa sönder med en gaffel. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och salt.
 Lägg strimlad rödkål i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Häll av räkor. Servera genom att breda lite avokadoröra på de krispiga bröden. Lägg på lite strimlad rödkål, mangosalsa och räkor. 
Smaklig måltid!