Pizza ai gamberetti - pizza med räkor, vitlök och persilja

Pizza ai gamberetti

pizza med räkor, vitlök och persilja
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Bladpersilja
10 g
Räkor (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Olja
2 tsk
Chili flakes
1 förp
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
¾ förp
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
10 g
Strimlad vitkål
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
730 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka bladpersilja. Häll av räkor och lägg i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, bladpersilja, salt och olja.
Lägg ut pizzabottnar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på pizzasås på bottnarna. Lägg på riven mozzarella och räkblandningen. Gratinera ca 5-7 min.
Grovhacka bladpersilja. Lägg i en bunke tillsammans med strimlad vitkål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Toppa pizzorna med lite chili flakes och servera tillsammans med kålsallad.
Smaklig måltid!