Pizza ai gamberetti
pizza med räkor, vitlök och persiljaNytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bladpersilja
10 g
Räkor (300 g)
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Olja
2 tsk
Chili flakes
1 förp
Pizzabotten
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
¾ förp
Riven mozzarella
100 g
Bladpersilja
10 g
Strimlad vitkål
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 730 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka bladpersilja. Häll av räkor och lägg i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, bladpersilja, salt och olja.
Lägg ut pizzabottnar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på pizzasås på bottnarna. Lägg på riven mozzarella och räkblandningen. Gratinera ca 5-7 min.
Grovhacka bladpersilja. Lägg i en bunke tillsammans med strimlad vitkål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Toppa pizzorna med lite chili flakes och servera tillsammans med kålsallad.
Smaklig måltid!