Timjankryddade färsbiffar med rostad butternutpumpa och tryffelsky

Timjankryddade färsbiffar

med rostad butternutpumpa och tryffelsky
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Butternutpumpa
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Oxbuljong
1 förp
Balsamvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Tryffelolja
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
547 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis. Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa med en vass kniv. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
 Blanda ströbröd, mjölk, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. 
Hetta upp smör i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen, tills de är helt genomstekta. Låt stekpannan stå till tryffelskyn.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Smält smöret och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, oxbuljong, balsamvinäger och socker. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av såsen med tryffelolja och salt. Ta lite tryffelolja i taget och smaka dig fram till lagom tryffelsmak.
Grovhacka bladpersilja och blanda med potatis och pumpa. Servera tillsammans med färsbiffar och tryffelsky.
Smaklig måltid!